Zoeken

Vergelijken

Veilig

Vertrouwd

 

Tips

Zo geef je een leuk cadeau!

Of je nu een (kerst)cadeautje nodig hebt voor je partner, zus, zwager, moeder of hond, er valt altijd wel iets leuks te verzinnen. Echter kan het soms best lastig zijn om te bedenken wat je het best kunt kopen. Er zijn verschillende dingen waar je op kunt letten bij het kopen van een cadeau, of dit nu voor kerst of voor een andere gelegenheid is.

Verlanglijstje

Heeft degene voor wie je een cadeau wilt kopen een verlanglijstje? Dan is het al een stuk makkelijker om een leuk cadeau uit te kiezen. Het is dan niet per se een verrassing meer wat je de ander zult geven, maar dat betekent niet dat hij of zij het cadeau niet zal waarderen. Ook wanneer de ander het liefst geld ontvangt, is het handig om daar in mee te gaan. Diegene vraagt namelijk niet voor niks om geld, en andere cadeau’s kunnen dan alleen maar tegenvallen.

Om wie gaat het?

Het kan nogal een verschil maken wat voor soort band je met de ontvanger van het cadeau hebt. Wanneer de band oppervlakkig is, voldoet een simpel cadeau als een cadeaubon of fles wijn al gauw. Als je iemand eigenlijk niet kent, kan het handig zijn om te vragen naar een verlanglijstje. En ken je diegene juist wel heel goed? Het gaat er dan meer om dat je moeite hebt gedaan om iets leuks te vinden, dan om het cadeau zelf.

Een tastbaar cadeau

In veel gevallen is het leuk om iets cadeau te doen wat de ontvanger langere tijd kan bewaren. Denk bijvoorbeeld aan mooie kaarsen, een tas of een mooie theepot. En zo zijn er nog veel meer leuke cadeau’s te bedenken. Wil je je cadeautje tijdens de feestdagen versturen? Het kan dan voordelig zijn om gebruik te maken van Decemberzegels. En met het kopen van kerstzegels steun je ook nog eens een goed doel!

Geef een ervaring

Als het je niet lukt om iets leuks te vinden, kan het leuk zijn om de ontvanger van het cadeau een ervaring te geven, mits je de ander natuurlijk goed kent en je daadwerkelijk tijd met elkaar wilt doorbrengen. Bezoek bijvoorbeeld een escape room, of een leuk museum.